MNE-PG: info@itlogistic.me  |  SRB-PP: info@itlogistic.me

MNE-PG:+382 67 2 333 11 | SRB-PP:+381 69 35 35 132

Obeleži sve tipove domena (Za proveru tipova domena koji se ne nalaze u listi, molimo Vas obratite nam se putem kontakt forme)

TEST: ASUS G751JY

 

Izrada sajta podgorica beograd

Kada je ASUS u pitanju, najsigurniji odgovor na pitanje “šta kvalitetno kupiti” je, što se nas tiče, oduvek bila G serija. Tajvanski gigant nastavlja nesmanjenom žestinom sa kvalitetnim proizvodima, pa tako nakon izvanrednog G750JZ modela imamo priliku da testiramo veoma sličan G751JY. Da li je razlika stvarno samo u onom 1, kako bi se možda moglo zaključiti? Nikako. Pred nama je najsnažniji, najmoćniji laptop u Srbiji, koji donosi nekoliko novina i kada je u pitanju hardver, i kada je u pitanju dizajn računara u odnosu na ono što smo do sada viđali, ma koliko se te promene nekada činiče minimalnim. Saznajte sve o ovom računaru...

Uvod, dizajn

Da li se uopšte sumnjali da je ASUS propustio priliku da u ovakvom računaru uradi bilo šta što ne podrazumeva implementaciju omiljenog rešenja, da “napuca” specifikacije do maksimuma? Kao što to stalno ponavljamo kada su računari G serije u pitanju, ponovo imamo računar bez ikakvih kompromisa, dodatno unapređen najnovijim rešenjima. I dalje je to naprava specifičnog izgleda baziranog na liniji Stealth bombardera američke avijacije, sa piramidalnim ćoškovima i ivicama, te velikom termalnom disipacijom, ali i vrhunskim sistemom hlađenja.


Dizajn

Krećemo od standardne stavke – onoga što se dobija u kutiji, odnosno pakovanju. Naš primerak je došao od lokalne kancelarije kompanije ASUS. Nažalost, mi nismo raspolagali maloprodajnim primerkom pomoću koga bismo egzaktno potvrdili šta se sve dobija u paketu. Mi smo dobili kutiju u kojoj se nalazio, osim laptopa, samo strujni ispravljač. No, tu je još mnoštvo pregrada i lokacija u koje se može zapakovati štošta.
Zaintrigirani, potražili smo na internetu sa čime se sve isporučuje G751 kako bismo vam preneli šta biste mogli da očekujete u paketu koja je u našem slučaju sadržavala samo sempl. Tako imamo situaciju da se uz ovaj računar isporučuje nekoliko dodataka koji nisu došli sa našim primerkom. To su gejmerski miš, zatim ASUS Cerberus headset, te ranac. Nažalost, o mišu ne znamo mnogo, ali zato na našem sajtu možete pročitati kompletan test Cerberus headseta. Najzad, ranac je izuzetno koristan dodatak, posebno pošto se radi o glomaznom i teškom laptopu velikih dimenzija.
Eksterijer je veoma nalik onome što smo ranije imali prilike da vidimo kod G750 modela. Čim uređaj izvadite iz kutije, odmah zapazite njegove dimenzije. Ovo je "lažna 17-ica", budući da je kućište računara u klasi 18-18,6-inčnog laptopa. Najveća spoljna razlika je u centralnom delu poklopca. Za razliku od potpuno gumiranih površina, sada centralnim delom dominira velika, metalna, debela ploča na kojoj je simbol kompanije ASUS, kao i Republic of Gamers logo. Zbilja atraktivan koncept, koji nam se veoma dopao, tim pre što se produžava i između izduvnika vazduha.
Kao i dosadašnji računari G serije, i ovo je laptop bez ikakvih kompromisa, dodatno unapređen najnovijim rešenjima
Crne mat površine dominiraju uređajem, a ROG logo odlikuje crveno pozadinsko osvetljenje koje ga čini izuzetno atraktivnim, naročito u tamnijim okruženjima. To je istovremeno i blaga izmena u odnosu na G750, pošto je tamo ROG logotip svetleo belom bojom. Laptop je i dalje u vrlo blago modifikovanom "stealth bomber" dizajnu, dakle sa piramidalnim obodima, značajnim "udebljanjima" na odgovarajućim mestima i slično. Veoma smo pozitivno nastrojeni prema ovakvom, sada već tradicionalnom dizajnu i usmerenju G serije, posebno jer znamo da je to sve praćeno veoma funkcionalnim stavkama, kao što je rashladni sistem koji ispumpava vazduh prema zadnjoj strani.
Kao i u prethodnim generacijama, poklopac laptopa je presvučen slojem koji odaje utisak da se radi o gumi. Pored estetskog, ima i funkcionalan karakter, budući da se radi o laptopu pozamašne mase! Donji deo je izrađen od krute plastike. Ističu se velike nožice koje omogućavaju da laptop bude izuzetno stabilan. Na donjem delu, a posebno pozadi, se nalaze veliki otvori za hlađenje. Deo su velikog sistema koji omogućava da uprkos izuzetno snažnom hardveru, G751JY nema ni najmanjih problema sa termalnom disipacijom, u šta ćemo vas uveriti i kroz brojke u sekciji o utiscima.
Unutrašnjost računara je potpuno crna, izuzmemo li crvene oznake tastera, odnosno crveno pozadinsko osvetljenje tastera, ukoliko je aktivno. Veliki tačped dominira sredinom postolja za dlanove, sa svoja dva tastera. Odlična tastatura je čiklet tipa i dubokog hoda tastera. Veliki ekran je mat tipa. Treba reći da kada se otvori poklopac, iza njega postolje laptopa "štrči" dobrih 3-5 centimetara, tako da o tome treba voditi računa kada postavljate laptop negde. Takođe, prostor pozadi treba obezbediti i usled toga što su veliki izduvnici upravo smešteni tako da vreo vazduh izbacuju pozadi, te i o tome treba voditi računa...

Izvor: www.benchmark.rs

2198

                  Više od           uspešnih projekata

Izrada sajta podgorica beograd "...Sarađujući sa IT LOGISTIC-om naša firma je dobila profesionalnu IT podršku. Brzinom i stručnošću u radu poslovna saradnja se razvijala godinama unazad i taj kontinuitet planiramo i da nastavimo..." RADISAV PUSULIĆ - Direktor AB ROYAL TRANS DOO - www.abr.rs 
Name author,
Izrada sajta podgorica beograd "...Svima koji žele da njihova firma ima perfektno poslovno predstavljanje u virtuelnom svetu bih preporučio saradnju sa IT LOGISTIC-om čiji tim je učinio da sajt naše firme bude besprekorno odrađen web dizajn koji nas izdvaja od drugih..." AHMEDIN BIBEROVIĆ - Direktor EMILIO STECHER DOO - www.emiliostecher.rs 
Name author,

Translate

srafsqbebghrenfrdeelhuitmkptroruskslsvtr

STATISTIKA POSETA

1074357
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
UKUPNO:
402
430
1544
2581
832
10522
1074357

KONTAKT PODACI

CRNA GORA - PODGORICA
Bul. Peka Dapčevića 46 (dvorišna strana), 81000 Podgorica
Nova kancelarija: 27. Marta, Zgrada Zabjelske Vektre, Ulaz 4.

PIB: 03119220

PDV reg.br.: 30/31-16863-4

Ž.R. 520-30976-73 Hipotekarna Banka

MNE-PG: +382 67 2 333 11
FIX MNE-PG: +382 20 684 654


SRBIJA - PRIJEPOLJE
Pljevaljska bb, 31300 Prijepolje

SRB-PP: +381 69 35 35 132


 U sklopu firme IT LOGISTIC postoji i portal za besplatno oglašavanje svih vrsta vozila.

Posetite sajt klikom na logo.

 

Izrada sajta podgorica beograd

Izrada sajta podgorica beograd