MNE-PG: info@itlogistic.me  |  SRB-PP: info@itlogistic.me

MNE-PG:+382 67 2 333 11 | SRB-PP:+381 69 35 35 132

Obeleži sve tipove domena (Za proveru tipova domena koji se ne nalaze u listi, molimo Vas obratite nam se putem kontakt forme)

MOBILE FRIENDLY SAJT?

Izrada sajta podgorica beograd

Google unapređuje i uvodi novine u pretrazi a sve to da bi korisnicima omogućio što bolje iskustvo.

Od danas kada budete pretraživali Google preko mobilnog telefona, on će Vam preporučiti samo one sajtove koji su prilagođeni njihovom ekranu. Dakle, prva mesta pretrage na mobilne uređajima su rezervisana za one čiji su sajtovi "mobile-friendly". Ova mesta na Google pretraživaču su kompanijama od izuzetnog značaja, jer im omogućavaju mnogo veći broj prikaza korisnicima, a samim tim i više novaca. Takođe svi znamo da je danas sve više pametnih telefona i tableta i sve više korisnika koristi mobilne uređaje za pretragu interneta.

Ove izmene neće uticati na pretrage na desktop i laptop računarima, ali će napraviti probleme brojnim firmama koji svoje sajtove nisu prilagodili za mobilne uređaje. Neke kompanije će biti vrlo iznenađene kada vide drastičnu promenu u broju poseta na njihovim web sajtovima.

Ova Google-ova promena algoritma za pretragu je možda i najveća od kako postoje, cilj je jasan, "mobile-friendly" sajtovi na pretragama koje su izvršene preko pametnih telefona ili tableta lansiraju se među prvima u pretrazi. Ukoliko želite da proverite da li je Vaš web sajt prilagođen za mobilne uređaje možete to lako učiniti proverom na Google-ovom servisu klikom na ovaj link Mobile-Friendly Test.

Ukoliko ste web dizajner ili programer Google-ova upustva za pravilnu izradu sajta koji će biti "mobile-friendly" možete pogledati klikom na ovaj linku.

Kada smo već kod promena u pretrazi koje nam donosi najveći pretraživač na svetu moramo da pomenemo i "breadcrumbs" linkove na sajtu odnosno struktuiranje podataka. To znači da Google kod sajtova koji imaju implementiran "breadcrumbs" u svoj web sajt neće prikazivati link stranice već će ga zameniti pravim rečima u pretrazi, što će pomoći korisnicima da se lakše snalaze na sajtu. Goolge bolje razume i bolje rangira sajtove koji su struktuirani.

Na primer ukoliko ukucate u pretrazi "history of Google" i moćićete da vidite liniju teksta zelene boje u kojoj piše nešto ovako: "Google > about > company > history" ili na primer: "Wikipedia > wiki > Google" - oba ova linka su rezultat "breadcrumbs" linkova.

Dakle da zaključimo, ako imate bilo kakvu firmu, a nema Vas na internetu to je kao da ne postojite. Ako imate sajt a on nije mobile friendly to je kao da nemate više od pola sajta. "Mobile friendly" sajt i responsive web dizajn su postali uslovni standardi uspešnog poslovanja.

2198

                  Više od           uspešnih projekata

Izrada sajta podgorica beograd "...Sarađujući sa IT LOGISTIC-om naša firma je dobila profesionalnu IT podršku. Brzinom i stručnošću u radu poslovna saradnja se razvijala godinama unazad i taj kontinuitet planiramo i da nastavimo..." RADISAV PUSULIĆ - Direktor AB ROYAL TRANS DOO - www.abr.rs 
Name author,
Izrada sajta podgorica beograd "...Svima koji žele da njihova firma ima perfektno poslovno predstavljanje u virtuelnom svetu bih preporučio saradnju sa IT LOGISTIC-om čiji tim je učinio da sajt naše firme bude besprekorno odrađen web dizajn koji nas izdvaja od drugih..." AHMEDIN BIBEROVIĆ - Direktor EMILIO STECHER DOO - www.emiliostecher.rs 
Name author,

Translate

srafsqbebghrenfrdeelhuitmkptroruskslsvtr

STATISTIKA POSETA

1074339
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
UKUPNO:
384
430
1526
2581
814
10522
1074339

KONTAKT PODACI

CRNA GORA - PODGORICA
Bul. Peka Dapčevića 46 (dvorišna strana), 81000 Podgorica
Nova kancelarija: 27. Marta, Zgrada Zabjelske Vektre, Ulaz 4.

PIB: 03119220

PDV reg.br.: 30/31-16863-4

Ž.R. 520-30976-73 Hipotekarna Banka

MNE-PG: +382 67 2 333 11
FIX MNE-PG: +382 20 684 654


SRBIJA - PRIJEPOLJE
Pljevaljska bb, 31300 Prijepolje

SRB-PP: +381 69 35 35 132


 U sklopu firme IT LOGISTIC postoji i portal za besplatno oglašavanje svih vrsta vozila.

Posetite sajt klikom na logo.

 

Izrada sajta podgorica beograd

Izrada sajta podgorica beograd